Booking

Endre eller avbestill en bestilling

Booking »

Verdensarvbyen Bergen - Inngangsporten til Fjord Norge

Bergen ligger i hjertet av Fjord Norge. Denne mer enn 930 år gamle verdensmetropolen, med sin gamle sjarm og atmosfære, trehus, trange smågater og en travel havn med duften av havsalt i luften, er rik på tradisjon og historie. Bergen er også en Europeisk kulturby med mange kulturelle arrangementer i løpet av året. 

Bergen er verdt å oppleve til fots. Å rusle igjennom de gamle gatene og smugene hvor mennesker har levd i århundrer er som et eventyr. Du vil se et mylder av små trehus, brosteinsgater med steintrapper i de bratteste delene og blomster overalt. Stopp på fiskemarkedet og bland deg med folkemengden. Spaser langs trehusene på Bryggen til den gamle festningen Bergenhus eller besøk et av Bergens mange museum og gallerier. Troldhaugen, hjemmet til komponisten Edvard Grieg, er også åpen for besøkende året rundt. Og fra sentrum er det ikke langt til fjellene Fløyen og Ulriken eller noen av de andre syv fjellene som danner bakteppet til byen. Den panoramiske utsikten over byen, fjorden og havet tar pusten fra deg. 

Turistinformasjon:

Informasjon om offentlig transport til/fra Bergen til/fra Lofthus, Flåm og Oslo se her
Besøk turistinformasjonen på Fisketorget for flere tips om hva man kan gjøre i Bergen, kjøp Bergen kortet, veksle penger, kjøpe billetter til sightseeing, fjordturer og konserter, suvenirer og gratis brosjyrer. Turistinformasjonen har lang åpningstid:
Juni – august; daglig fra 8.30 – 22.00
Mai og september; daglig fra 09.00 – 20.00
Resten av året; mandag til lørdag 09.00 – 16.00

Bergen kortet
For å oppleve Bergen på en praktisk og rimelig måte, kjøp Bergen kortet.

www.visitbergen.com

Fotokredit: Bergen Reiselivslag / Robin Strand - visitBergen.com