Covid-19 | Hotel Ullensvang ønsker gjester velkommen. Les mer om våre smitteverntiltak

Kulturopplevelser

Se bilder

Ferie med et mangfold av kulturopplevelser. Hardanger har en spennende historie og lange tradisjoner og vi viser gjerne stolt frem vår innholdsrike historie. 

 

 

Et utvalg av kulturopplevelsene på hotellet og regionen finner du her. 

 

Hardanger blir med rette betegnet som den mest kulturelle fjorden. Vår region har gjennom århundre inspirert kunstnere og kulturutøvere. 

 

I 1877 kom den verdenskjente komponisten Edvard Grieg til Lofthus for første gang. Flere av hans største verker er inspirert av Hardanger-naturen. Vennskapet til det første vertskapet på hotellet, Brita og Hans Utne var varmt, og Nina og Edvard Grieg besøkte Lofthus sommer etter sommer.

 

På Lofthus ligger Skredhaugen museum, der du finner privatsamlingen etter kunstneren Bernhard Greve og kona Ingrid. 

 

Hardanger folkemuseum på Utne byr på landets mest komplette samling av eldre hardingfeler. Museet viser også et stort utvalg av de eksklusive bunads samlingene og hvordan bunaden har utviklet seg fra lokal folkedrakt til et nasjonalsymbol. 

 

Eller hva med å besøke en av de flere massive vanndemningene som er lokalisert i regionen. Norsk Vasskraft- og Industrimuseum byr på en imponerende norgeshistorie som man som nordmann er stolt over å være en del av.

 

På andre siden av fjorden finner du Aga, et unikt kulturminne og et av Norges få gjenværende klyngetun. Det eldste nåværande huset i Agatunet er Lagmannsstova, som ble bygget rundt 1220 av slekten til ridderen, riksråden og Gulatingslagmannen Sigurd Brynjulvsson. I dag er Lagmannsstova de eneste huset av sitt slag i Norge, og et av de best bevarte sekulære mellomalderbygg vi har i landet.

 

På tide å endelig besøke historiske Baroniet i Rosendal? På veien dit kan man nyte synet av majestetiske Folgefonna nasjonalpark og isbre i kombinasjon med dypblå fjord og fruktdyrking på veien. 

Les mer
{{translations.GUEST_PLURAL}}
{{bookingModel.adults + bookingModel.children.length}} {{((bookingModel.adults + bookingModel.children.length) === 1 ? translations.GUEST_SINGULAR : translations.GUEST_PLURAL) | lowercase}}, {{bookingModel.rooms}} {{((bookingModel.rooms === 1) ? translations.ROOM_SINGULAR : translations.ROOM_PLURAL) | lowercase}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}
{{translations.ARRIVAL}}
{{translations.DEPARTURE}}
{{translations.AGE_FOR_CHILD_PLURAL}}
{{translations.CHILD_AGE_INPUT_ERROR}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}