Dronningstien

Se bilder

Ordet panorama beskriver utsikten i all sin prakt! Denne turen er den eneste som kan tituleres med H.M. Dronning Sonja. Tilgjengelig fra medio juni.

H.M. DRONNING SONJA SIN PANORAMATUR - DRONNINGSTIEN – Nivå III (tung fjelltur)

Kjøretid fra Hotel Ullensvang til Røte: 10 min (en vei) 
Varighet: 6 timer 

 

Tidspunkt for turen

Fra rundt midten av juni til midten av oktober, avhengig av når søen smelter på fjellene. 

 

Parkering/ Transport 

(IKKE BOENDE GJESTER bes vennligst om å parkere i sentrum på Lofthus, da hotellets p-plasser er forbeholdt våre boende gjester pga begrenset antall plasser).  

 

Hver lørdag i tidsrommet juli – september kan man som gjest på Hotel Ullensvang benytte seg av tilbudet med busstransport fra hotelldøren til startpunktet av den fantastiske turen.

 

Utenom lørdager finnes det følgende alternativer på transport til/fra startpunktet på Røte (6 km nord for hotellet):

Ullensvang Taxisentral: 954 74 575 - www.ullensvangtaxi.com eller Shuttlebus Hardanger. På et lite sted som Lofthus med få drosjer tilgjengelig, anbefaler vi å bestille transport i forkant. Det presiseres at Hotel Ullensvang ikke tar ansvar for bestillinger/levering utført direkte hos andre, eksterne aktører.

 

Beskrivelse 

Denne turen er den eneste som kan tituleres med H.M. Dronning Sonja, som i 2013 ble åpnet av Dronningen. I de siste 20 årene har denne turen rundt Hotel Ullensvang blitt en av Dronningens favoritter, som hun gjennomfører enten til fots eller på ski.

 

Turen begynner på Røte (”Velteplassen”), som ligger 6 kilometer nord for Hotel Ullensvang (mellom Lofthus og Kinsarvik), og man må fortsette opp traktorveien til Hardangervidda, 890 meter over havet. Der starter den merkede stien. Den lokale Lion’s-klubben har markert ruten etter instruksjoner fra H.M. Dronning Sonja. Ordet panorama beskriver utsikten i all sin prakt, med utsikt mot Sørfjorden, Odda, Folgefonna, Hardangerbroen og Eidfjord. Man kan også se over til Kvanndal og Utne, og fjorden inn mot Kinsarvik. Den ene delen av stien er 616 trappetrinn laget av lokale munker som begynte i 1210 og var ferdig i 1537, nå kjent som Munketreppene.

 

Rjukande Bru 

I 2018 åpnet H.M. Dronning Sonja "Rjukande Bru" og med dette åpnet seg et fantastisk turområde sørover fra Dronningstien. Broen gir et alternativ til Munketreppene for å komme seg ned til fjorden. Nyt den storslåtte utsikten i et flott turterreng på sørsiden av Opo-elven til Skrikjo og ned til Stuasetet. Derifra går du ned trappene ved Kråkestien

 

Nyttig turtips: 

Begynnelsen av stien kan oppleves våt da den krysser to myrområder - ha med gode tursko. Gåstaver er å anbefale for nedstigningen til Lofthus. 

 

Guida turer

Trolltunga Active tilbyr daglig guidede turer. For mer informasjon og online booking. 

 

 

HENG – ET GLIMT AV DRONNINGSTIEN – nivå II (lett fjelltur)

Kjøretid fra Hotel Ullensvang til Røte: 10 min (en vei) 
Varighet: 2,5 timer

 

Denne turen gir deg en innføring i H.M. Dronning Sonja’s panoramiske tursti. Man starter på Røte (”Velteplassen”), 6 km nord for Hotel Ullensvang (mellom Lofthus og Kinsarvik) og fortsetter opp traktorveien til Hardangervidda, som ligger 890 meter over havet. På toppen er man garantert en spektakulær utsikt over hele Hardangerfjorden.

 

Les mer
{{translations.GUEST_PLURAL}}
{{bookingModel.adults + bookingModel.children.length}} {{((bookingModel.adults + bookingModel.children.length) === 1 ? translations.GUEST_SINGULAR : translations.GUEST_PLURAL) | lowercase}}, {{bookingModel.rooms}} {{((bookingModel.rooms === 1) ? translations.ROOM_SINGULAR : translations.ROOM_PLURAL) | lowercase}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}
{{translations.ARRIVAL}}
{{translations.DEPARTURE}}
{{translations.AGE_FOR_CHILD_PLURAL}}
{{translations.CHILD_AGE_INPUT_ERROR}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}