Hotellet åpner 21. mai / 29. mai og fra alle dager 5. juni, innsjekk kl.15:00. Ullensvang Bad åpner 15. juni. Midlertidige avbestillingsvilkår og informasjon

Fotturer og brevandring for alle

Se bilder

Fra Hotel Ullensvang er du tett på fantastiske turer, både krevende fjellturer og rolige rusleturer i vakkert kulturlandskap. Finn turen som passer perfekt for deg.

 

Les mer om Dronningstien her og mer om Trolltunga her

Alle fotturene er delt inn i forskjellige nivåer for å gjøre det enklere å planlegge en tur etter dine forutsetninger.

Når man planlegger tur i dette området må man ta hensyn til snøen i fjellet. Dronningstien og Trolltunga er eksempel på turer som krever dette, men også andre turer er vanligvis kun tilgjengelig fra midten av juni til midten av september. Tilgjengeligheten til rutene avhenger av når snøen smelter på fjellene.

Nivå og symbolforklaringer nederst i saken.

 

HARDANGER FRUKTSTI – Vandring i frukthagen (*/**) – Nivå I

Varighet: 20 min til 2 timer (rundtur), avhengig av dine preferanser

Ullensvang er den største frukthagen i Norge med over 500.000 frukttrær. Det hele begynte for over 800 år siden på garden Opedal her i Lofthus. Vandringen i frukthagen tar deg med på en reise gjennom hjertet av norsk fruktproduksjon. Følg de ti postene som er på de lokale veiene og fruktgårdene, og lær mer om fruktdyrking og lokal historie mens du nyter den vakre naturen.

 

ELVADALEN (*/**) – Nivå II

Varighet: 2 til 2.5 timer (rundtur)

Kombiner fruktvandringen med en tur i Elvadalen som leder til elven Opo. I slutten av dalen kan du oppleve fossefall på nært hold. Bjødnebykse er plassert på venstre side og på høyre side, 400 meter unna, har du Skrikjo.

 

HARDANGER FJELLSTI– Munketreppene (*/**) – Nivå IV

Varighet (Hardanger Fjellsti): 8 – 9 timer (rundtur) 

Varighet Munketreppene: 5 timer (tur/retur)

Opplev Hardangers nydelige natur på denne eventyrlige turen. Her går du gjennom skogen, forbi de berømte Munketreppene, før du kommer til Hardangervidda der en har en spektakulær utsikt over fjorden og Folgefonna, 1,040 meter over havet. Ved å kryssa elva kan en gå ned igjen via ”Frøyneslia”. På denne stien er det sju informasjonstavler som guider deg gjennom turen. Alternativt kan en gå ned igjen samme vei. Turen tar da rundt 5 timer (tur/retur).

 

DRONNINGSTIEN – H.M. DRONNING SONJA SIN PANORAMATUR (*) – Nivå IV

Kjøretid fra Hotel Ullensvang til Røte: 10 min (en vei) 
Varighet: 6 timer 

Denne turen er den eneste som kan tituleres med H.M. Dronning Sonja. I de siste 20 årene har denne turen rundt Hotel Ullensvang blitt en av Dronningens favoritter, som hun gjennomfører enten til fots eller på ski.

Turen begynner på Røte (”Velteplassen”), som ligger 6 kilometer nord for Hotel Ullensvang (mellom Lofthus og Kinsarvik), og man må fortsette opp traktorveien til Hardangervidda, 890 meter over havet. Der starter den merkede stien.

Den lokale Lion’s klubben har markert ruten etter instruksjoner fra H.M. Dronning Sonja. Ordet panorama beskriver utsikten i all sin prakt, med utsikt mot Sørfjorden, Odda, Folgefonna, Hardangerbroen og Eidfjord.

Man kan også se over til Kvanndal og Utne, og fjorden inn mot Kinsarvik.  Den ene delen av stien er 616 trappetrinn laget av lokale munker som begynte i 1210 og var ferdig i 1537, nå kjent som Munketreppene.

Gode tips fra oss! Begynnelsen av stien kan oppleves våt da den krysser to myrområder - ha med gode tursko. Gåstaver er å anbefale for nedstigningen til Lofthus.

 

FOTTUR TIL HENG – ET GLIMT AV DRONNINGSTIEN (*) – Nivå III

Kjøretid fra Hotel Ullensvang til Røte: 10 min (en vei) 
Varighet: 2,5 timer

Denne turen gir deg en innføring i H.M. Dronning Sonja’s panoramiske tursti. Man starter på Røte (”Velteplassen”), 6 km nord for Hotel Ullensvang (mellom Lofthus og Kinsarvik) og fortsetter opp traktorveien til Hardangervidda, som ligger 890 meter over havet. På toppen er man garantert en spektakulær utsikt over hele Hardangerfjorden.

 

HARDANGER FOSSESTI – Husedalen (*/**) – Nivå III

Kjøretid fra Hotel Ullensvang til Kinsarvik: 10 min (en veg)
Varighet: 3-4 timer (tur/retur) – enkleste veien for å komme seg til Hardangervidda

Besøk Husedalen – en nydelig dal i hjertet av Hardanger, som byr på hele fire ekstraordinære fossefall. Langs stien finner du åtte dekorative og informative skilt med tema rundt lokal historie og naturarv fra Kinsarvik, Hardangervidda og den unike Husedalen. Med sentrum av Kinsarvik som utgangspunkt, leder ruten hele veien opp til grensa av nasjonalparken og inngangen ved Tveitafoss kraftstasjon. Det er anbefalt å bruke bil for å komme til startpunktet.

 

TROLLTUNGA – Nivå IV

Kjøretid fra Hotel Ullensvang til Tyssedal: 40 min (en veg) 
Varighet: 10 – 12 timer (tur/retur)
Minimum alder: 15 år 
Kontakt: www.trolltunga-active.com
Tel: (+47) 90 82 45 72

Det anerkjente reiselivsnettstedet Tripadvisor har pekt Trolltunga ut som et av verdens ti mest forbløffende steder å besøke. Fra Tyssedal kjører du opp til Skjeggedal. Derfra er det en 10 - 12 timers fottur til Trolltunga tur-retur.

Høydeforskjellen er på rundt 1000 meter. Informasjon og turkart ved Odda turistkontor. Gode fjellsko er anbefalt. Ta med mat og drikke. Begrenset mobildekning på turen. Turen til Trolltunga passer for folk som er i god form.

 

LILLETOPP - ALTERNATIVE TIL TROLLTUNGA - FOR HELE FAMILIEN  - Nivå II

Kjøretid fra Hotel Ullensvang til Tyssedal: 25 min (en vei) 

Varighet: 1 time (rundtur)
Kontakt: www.nvim.no

Tel: (+47) 53 65 00 50

Ta turen til toppen av rørgaten i Tyssedal. Det var her de gamle vann tunnelene endte, før 50.000 liter vann i sekundet fosset gjennom rørene til den gamle kraftstasjonen. En kjører opp fra Tyssedal mot Skjeggedal og stopper i Toppelvsvingen der det er skiltet til Lilletopp. Stien oppover er skiltet og godt tilrettelagt med trinn, rekkverk og trapper. Det tar ca 30 minutter å gå opp. Fra Lilletopp og til et utsiktspunkt et par minutters gange unna får du spektakulær utsikt over Sørfjorden og Folgefonna. Om sommeren er det guiding til faste tider.

 

VIA FERRATA i Tyssedal – Nivå III 

Kjøretid fra Hotel Ullensvang til Tyssedal: 25 min (en vei) 

Varighet: 4 – 6 timer (rundtur)
Minimum alder: 15 år 

Kontakt: www.trolltunga-active.com

Tel: (+47) 90 82 45 72

Tysso Via Ferrata er en klatrerute som ikke krever noe tidligere erfaring. Du får tildelt nødvendig utstyr og klatrer sammen med en guide fra Opplev Odda. 

 

SKJEGGEDAL i Tyssedal – Nivå I - III 

Kjøretid fra Hotel Ullensvang til Tyssedal: 40 min (en veg) 

Varighet: 2 timer eller mer

Vakker dal med mange muligheter.  Du kan for eksempel besøke Ringedalsdammen, enten ved å kjøre helt frem, eller du  kan gå anleggsveien oppover. Like ved Mågeli kraftstasjon ligg trallebana til Mågelitopp. Her kan du gå oppover og etterhvert innover Hardangervidda eller til fjellformasjonen Trolltunga.

 

BREVANDRING PÅ FOLGEFONNA, Norges tredje største isbre 

FRA JONDAL – Nivå II

Kjøretid fra Hotel Ullensvang til Jondal sentrum: om lag 1 time (en veg) 
Kjøretid fra Hotel Ullensvang til skisenteret: om lag 1 time og 30 min (en veg)

Kontakt: www.folgefonni-breforarlag.no 

Tel: (+47) 55 29 89 21 / 95 11 77 92 
Sesong: 1. mai – rundt 30. september 
Minimum alder: 8 år
Utendørs opplevelser i Jondal og i Folgefonna nasjonalpark. Daglig guidet brevandring til Juklavassbreen på rundt 4-6 timer. Vanskelighetsgrad blir skreddersydd etter gjestens behov. 

 

FRA ODDA – Nivå III 

Kjøretid fra Hotel Ullensvang til Odda: 35 minutter (en vei)
Kontakt: www.flatearth.no Tel: (+47) 47 60 68 47 

Sesong: 15. juni – rundt 1. September. 

Guida brevandring inn til blåisen. Turen inkluderer å krysse en elv og på turen har du mulighet til å klatre i bresprekker. Dette er en fysisk krevende tur.

 

BREVANDRING PÅ BUARBREEN – Nivå III

Kjøretid fra Hotel Ullensvang til Buer: 40 min (en veg) 
Varighet: 3 timer (tur/retur)

Kontakt: www.flatearth.no / Tel: (+47) 47 60 68 47 eller www.visitodda.com / Tel: 47 48 07 07 77 

Sesong: 15. juni – 1. september (om lag)

Buarbreen er ein arm av Folgefonna. Ein kan sjå breen på avstand allerede fra parkeringsplassen og det er merkede stier helt til enden av breen. Guidede turer på Buarbreen ved FlatEarth Adventures. 

 

Symbolforklaringer:

(*) Gratis kart er tilgjengelig i resepsjonen vår. 

(**) Skilt/poster (relevant informasjon om turen) er på følgende språk: Norsk – Engelsk – Tysk – Japansk – Kinesisk – Russisk

Les mer
{{translations.GUEST_PLURAL}}
{{bookingModel.adults + bookingModel.children.length}} {{((bookingModel.adults + bookingModel.children.length) === 1 ? translations.GUEST_SINGULAR : translations.GUEST_PLURAL) | lowercase}}, {{bookingModel.rooms}} {{((bookingModel.rooms === 1) ? translations.ROOM_SINGULAR : translations.ROOM_PLURAL) | lowercase}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}
{{translations.ARRIVAL}}
{{translations.DEPARTURE}}
{{translations.AGE_FOR_CHILD_PLURAL}}
{{translations.CHILD_AGE_INPUT_ERROR}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}