Trolltunga

Se bilder

Trolltunga er på "bucket list" til mange og folk reiser verden rundt for å ta akkurat denne selfie. I år har du en gylden mulighet for å huke opplevelsen av også på din liste. Det er vanligvis 90% utlendinger som går turen, mens i år har vi som bor i Norge fjellene for oss selv. 

Trolltunga ligger 1100 meter over havet og er uten tvil en av de mest spektakulære fjellformasjonene i Norge. Den står horisontalt ut fra fjellet rundt 700 meter over Ringedalsvatnet, i Skjeggedal ved Tyssedal i Odda kommune. Vi anbefaler deg å besøke den offisielle nettsiden til Trolltunga slik at du er godt forberedt. 

 

Tidspunkt for turen

Du må planlegge turen en gang i mellom midten av juni og slutten av september. Det henger sammen med snøforholdene i fjellet. Det er også høysesong på hotellet vårt i denne perioden, så bestill ditt opphold tidlig. Resten av året bør du kun gå med guide. Aktivitetsselskapet Trolltunga Active tilbyr guidede turer, både sommer og vinter. 

 

Planlegge turen

Vi foreslår du kommer frem til oss en dag før du skal gå turen. Bestill en stor nistepakke med frukt, sjokolade og drikke kvelden i forveien for å unngå venting på morgenen. Etter en god natt søvn står du opp og spiser en god frokost, før du kjører til Skjeggedal ved Tyssedal i Odda Kommune. Vi anbefaler å starte turen til Skjeggedal senest kl 08.00 - helst før. Dersom du starter turen klokken 08.00, skal det være tid til å rekke tilbake til hotellet før middag (19.00-21.00). Etter god mat og drikke er det herlig å nyte nok en god natts søvn. Etter frokost neste dag kan man slappe av i badeavdelingen.

 

Ha på vanlige turklær, og ta med 30-40 liters tursekk med nistepakke, vann, ekstra sokker, ekstra klær og gnagsår-plaster. 

 

Transport

Du kan bestille transport til Skjeggedal/ Trolltunga online hos Shuttlebuss Hardanger. Avgang alle dager fra 1. juni - 15. oktober. 

 

Bilturen dit tar rundt 25 minutter. Turen til Trolltunga starter i Skjeggedal. Det er merka sti fra parkeringsplassen i Skjeggedal til Trolltunga. Undervegs er det skilt som viser distansen du har gått og kor langt det er att. Derfra er det 8 -12 timers fottur tur-retur Trolltunga. Den klassiske løypen er 14 kilometer en vei. Høydeforskjellen er på rundt 1000 meter.

 

Du kan også begynne turen fra Mågelitopp (kun forhåndsbestilt parkering), noe som vil redusere gangtiden til 7 - 10 timer. 

 

 

 

 

Les mer
{{translations.GUEST_PLURAL}}
{{bookingModel.adults + bookingModel.children.length}} {{((bookingModel.adults + bookingModel.children.length) === 1 ? translations.GUEST_SINGULAR : translations.GUEST_PLURAL) | lowercase}}, {{bookingModel.rooms}} {{((bookingModel.rooms === 1) ? translations.ROOM_SINGULAR : translations.ROOM_PLURAL) | lowercase}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}
{{translations.ARRIVAL}}
{{translations.DEPARTURE}}
{{translations.AGE_FOR_CHILD_PLURAL}}
{{translations.CHILD_AGE_INPUT_ERROR}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}