Trolltunga

Se bilder

Trolltunga er uten tvil en av de mest spektakulære fjellformasjonene i Norge! Ta turen dit du også - men husk at det er en lang og krevende tur.

Trolltunga ligger 1100 meter over havet og er en spektakulær steinformasjon som står horisontalt ut fra fjellet rundt 700 meter over Ringedalsvatnet, i Skjeggedal ved Tyssedal i Odda kommune, Hordaland fylke.

Du må planlegge turen en gang i mellom midten av juni og slutten av september. Det henger sammen med snøforholdene i fjellet. Det er også høysesong på hotellet vårt i denne perioden, så bestill ditt opphold tidlig. Ikke gå Trolltunga om vinteren! Fra mars kan man bli med på guidet truger- eller skitur med Trolltunga Active. (*)

Vi foreslår du kommer frem til oss en dag før du skal gå turen. Bestill en stor nistepakke med frukt, sjokolade og drikke kvelden i forveien for å unngå venting på morgenen.

Etter en god natt søvn står du opp og spiser en god frokost, før du kjører til Skjeggedal ved Tyssedal i Odda Kommune. Bilturen dit tar rundt 25 minutter. Turen til Trolltunga starter i Skjeggedal. Stien er merket merka sti frå parkeringsplassen i Skjeggedal til Trolltunga. Undervegs er det skilt som viser distansen du har gått og kor langt det er att.

Vi anbefaler å starte turen ifra Skjeggedal senest kl 08.00 - helst før. Derfra er det 10 -12 timers fottur tur-retur Trolltunga. Den klassiske løypen er 11 kilometer en vei. Høydeforskjellen er på rundt 1000 meter.

Dersom du starter turen klokken 08.00, skal det være tid til å rekke tilbake til hotellet før middag (19.00-21.00). Etter god mat og drikke er det herlig å nyte nok en god natts søvn. Etter frokost neste dag kan man slappe av i badeavdelingen.

Ha på vanlige turklær, og ta med 30-40 liters tursekk med nistepakke, vann, ekstra sokker, ekstra klær og gnagsår-plaster. 

Dersom du ønsker guidet tur er det enkelt å få til. Se her for mer info om guidet tur i ulike ruter.

 

(*) Sesongen for fottur til Trolltunga vil variere fra år til år, på grunn av snø- og værforhold.

15.juni-15.september Anbefalt sesong (normalår)

16.september-15. oktober Anbefalt med guide

16.oktober-3.mars IKKE anbefalt, svært farleg.

4.mars-14.juni Anbefalt med guide (truger/ski)

 

GUIDA TURER TIL TROLLTUNGA

Aktivitetsselskapet Trolltunga Active tilbyr guidede turer.

Alternativ 1: Guidet fottur til Trolltunga (fra juni til midten av oktober).

Alternativ 2: Guidet truge- eller skitur til Trolltunga (fra mars til slutten av mai). www.trolltunga-active.com

 

Les mer
{{translations.GUEST_PLURAL}}
{{bookingModel.adults + bookingModel.children.length}} {{((bookingModel.adults + bookingModel.children.length) === 1 ? translations.GUEST_SINGULAR : translations.GUEST_PLURAL) | lowercase}}, {{bookingModel.rooms}} {{((bookingModel.rooms === 1) ? translations.ROOM_SINGULAR : translations.ROOM_PLURAL) | lowercase}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}
{{translations.ARRIVAL}}
{{translations.DEPARTURE}}
{{translations.AGE_FOR_CHILD_PLURAL}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}