Covid-19 | Hotel Ullensvang ønsker gjester velkommen. Les mer om våre smitteverntiltak

Fruktblomstring i Hardanger

Dra til Hardanger om våren og opplev de over 600.000 frukttrærne i full blomst. Det er et syn du aldri vil glemme. 

Lofthus blir ofte kalt “Hardanger sin frukthage”, et navn den vakre bygda vet å ta vare på. Med sine rundt 600 innbyggere ligger bygda ved østbredden av Sørfjorden, en arm av Hardangerfjorden, med Hardangervidda i ryggen og med utsikt til mektige fjell og isbreen Folgefonna i vest.

Fruktblomstring i Hardanger blir omtalt som vårens vakreste eventyr. Med blå fjord, grønne lier, snødekte fjell og 600 000 frukttrær som står i blomst kan man selv tenke seg hvilke magiske omgivelser dette blir. 512 000 av disse trærne er plassert i Ullensvang på Lofthus.

Fruktblomstring i Hardanger kan oppleves i månedene mai og juni. Vanligvis inntreffer blomstringen de to siste ukene i mai. Men, man kan aldri vite helt sikkert. Blomstringen har en sjelden gang inntruffet helt i slutten av april og i starten av mai.

De første frukttrærne i Hardanger ble plantet på Lofthus en gang mellom år 1200 og år 1210, av munker ved det cistercianske klosteret. De samme munkene laget turistattraksjonen Munketreppene.  

For overnatting i perioden for fruktblomstring er det lurt å være tidlig ute. Mai til september er høysesong, og vi anbefaler bestilling god tid i forkant, for å være helt sikker på å få plass til riktig tid.

 

Les mer
{{translations.GUEST_PLURAL}}
{{bookingModel.adults + bookingModel.children.length}} {{((bookingModel.adults + bookingModel.children.length) === 1 ? translations.GUEST_SINGULAR : translations.GUEST_PLURAL) | lowercase}}, {{bookingModel.rooms}} {{((bookingModel.rooms === 1) ? translations.ROOM_SINGULAR : translations.ROOM_PLURAL) | lowercase}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}
{{translations.ARRIVAL}}
{{translations.DEPARTURE}}
{{translations.AGE_FOR_CHILD_PLURAL}}
{{translations.CHILD_AGE_INPUT_ERROR}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}