Måbødalen med Vøringsfossen

Måbødalen og Vøringsfossen er blant de fem mest besøkte attraksjonene i Norge.

Måbødalen, denne enorme kløften skapt av vann og is gjennom tusenvis av år, er et fantastisk syn. Vøringsfossen er en av de mest kjente og imponerende fossene i Norge. Store vannmengder stuper 182 meter rett ned i Måbødalen. Byggeprosjektet rundt Vøringsfossen er godt i gang, noen spektakulære utsiktspunkter er allerede tilgjengelige og hele prosjektet skal være ferdig i 2020.

Det går stier til toppen av fallet, samt til bunnen.

Det er tre alternative ruter for denne opplevelsen:

1) Den gamle gangstien, som er en utfordring til din fysiske tilstand. 67 svinger og 800 meter høydeforskjell fra bunnen til topp.

2) Den første veien for biler, ferdig i 1918, er et mesterverk i ingeniørkunst. Mesteparten av veien finnes fortsatt, men er i dag bare tilgjengelig til fots. Prøv å forestille deg at denne veien var en del av hovedveien mellom Oslo og Bergen helt fram til 1985. Veien er sperret for trafikk og det gjøres oppmerksom på at fotgjengere går turen på eget ansvar. 

3) Den nye veien, skapt hovedsakelig av tunneler som er et enhetlig verk som viser hva Norske ingeniører måtte forholde seg til når de prøvde å «erobre naturen». Riksvegen Dette er en riksveg - kun tillatt for biler. 

 

Les mer
{{translations.GUEST_PLURAL}}
{{bookingModel.adults + bookingModel.children.length}} {{((bookingModel.adults + bookingModel.children.length) === 1 ? translations.GUEST_SINGULAR : translations.GUEST_PLURAL) | lowercase}}, {{bookingModel.rooms}} {{((bookingModel.rooms === 1) ? translations.ROOM_SINGULAR : translations.ROOM_PLURAL) | lowercase}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}
{{translations.ARRIVAL}}
{{translations.DEPARTURE}}
{{translations.AGE_FOR_CHILD_PLURAL}}
{{translations.CHILD_AGE_INPUT_ERROR}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}