Agatunet Gårdssamfunn

Se bilder

Agatunet er en av de få gjenværende gårdssamfunn slik det var mange av i Norge før i tiden, og er et unikt eksempel på Vest- Norske byggetradisjoner fra middelalderen og frem til i dag.

Folk har antagelig bodd her i over 3700 år. Det finnes kulturelle monumenter både inne og ute på gården som for eksempel gravhauger, ofringsplasser og inngraveringer i stein.

Det eldste huset på gården er Lagmannsstova, som ble bygd rundt år 1250 av ridder Sigurd Brynjulvson som var Kongens rådmann og lagmann i Vest- Norge. Lagmannsstova er bygd i bystil og skulle brukes som underholdningshus. I dag er Lagmannsstova den eneste igjen av denne typen i Norge.

På Agatunet finner du kafé, kunstutstillinger, husholdningsutstyr, bunader, baking av tradisjonell mat og en plakett til minne om dyrkingen av Gravenstein epler.

Gården er åpen daglig fra midten av Mai til midten av August.

Les mer her: www.agatunet.no

Les mer
{{translations.GUEST_PLURAL}}
{{bookingModel.adults + bookingModel.children.length}} {{((bookingModel.adults + bookingModel.children.length) === 1 ? translations.GUEST_SINGULAR : translations.GUEST_PLURAL) | lowercase}}, {{bookingModel.rooms}} {{((bookingModel.rooms === 1) ? translations.ROOM_SINGULAR : translations.ROOM_PLURAL) | lowercase}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}
{{translations.ARRIVAL}}
{{translations.DEPARTURE}}
{{translations.AGE_FOR_CHILD_PLURAL}}
{{translations.CHILD_AGE_INPUT_ERROR}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}