Baroniet i Rosendal

Se bilder

Ta en heldagstur til Rosendal og besøk det eneste baroniet i Norge som i dag er et blomstrende museum.

Slottet til baron Ludvig Rosenkrantz og hans kone Karen Mowat var ferdig i 1665. Det var herfra deres mange og store eiendommer rundt om i Vest- Norge var administrert.

Familien var veldig velstående, noe du også kan se når du besøker baroniet. Baronen og hans etterkommere var beundrere av kunst og musikk og rundt om i huset kan du se mange vakre malerier. (J. C Dahl, H. F, Gude, M. Møller, A. Askevold og Edvard Munch.)

Tradisjonen med huskonserter er holdt i hevd selv i dag. Det er kunstutstillinger, spill og guidede turer igjennom slottet og den fantastiske 300 år gamle rosehagen. Hjemmelagede bakverk er servert i te-salongen og lunsj er servert i Hagekafeen.

Utflukter kan settes sammen, som en rundtur av Hardangerfjorden og Folgefonnhalvøya inkludert den 11 kilometer lange Folgefonntunnelen.

Les mer om Baroniet i Rosendal her

Les mer
{{translations.GUEST_PLURAL}}
{{bookingModel.adults + bookingModel.children.length}} {{((bookingModel.adults + bookingModel.children.length) === 1 ? translations.GUEST_SINGULAR : translations.GUEST_PLURAL) | lowercase}}, {{bookingModel.rooms}} {{((bookingModel.rooms === 1) ? translations.ROOM_SINGULAR : translations.ROOM_PLURAL) | lowercase}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}
{{translations.ARRIVAL}}
{{translations.DEPARTURE}}
{{translations.AGE_FOR_CHILD_PLURAL}}
{{translations.CHILD_AGE_INPUT_ERROR}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}