Hotel Ullensvang & Ullensvang Bad åpner igjen for boende gjester den 5. mars 2021. Mer informasjon og vilkår i forbindelse med Covid-19. 

Sima Kraftverk og Kjeåsen Fjellgård

Se bilder

Simadalen har to store attraksjoner, besøkssenteret på Sima Kraftverk og Kjeåsen fjellgård.

Sima kraftverk er en av de største hydroelektriske kraftstasjonene i Europa. Vann ledes igjennom underjordiske tuneller fra innsjøer og dammer på Hardangervidda til store turbiner dypt inne i fjellet.

Ett besøk inkluderer en film fra byggingen av anlegget og tunellene samt et besøk 700 meter inn i fjellsiden til turbinhallen. I størrelse tilsvarer hallen en 14-etasjes bygning. Guidede turer for individuelle om sommeren, for grupper hele året.

Kjeåsen fjellgård ligger på en smal gresshylle i fjellsiden, 650 meter over havet. Før kraftverket var bygget var det bare tilgjengelig med en bratt og farlig sti.

 

 I vinterhalvåret var den ufremkommelig og folk tilbrakte 3-4 måneder i total isolasjon. I dag er den tilgjengelig med bil og utsikten fra gården, som ligger som et ørnerede i fjellsiden, tar pusten fra deg.

 

www.statkraft.no

Les mer
{{translations.GUEST_PLURAL}}
{{bookingModel.adults + bookingModel.children.length}} {{((bookingModel.adults + bookingModel.children.length) === 1 ? translations.GUEST_SINGULAR : translations.GUEST_PLURAL) | lowercase}}, {{bookingModel.rooms}} {{((bookingModel.rooms === 1) ? translations.ROOM_SINGULAR : translations.ROOM_PLURAL) | lowercase}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}
{{translations.ARRIVAL}}
{{translations.DEPARTURE}}
{{translations.AGE_FOR_CHILD_PLURAL}}
{{translations.CHILD_AGE_INPUT_ERROR}}
{{translations.CHANGE_ORDER}}